Lærerkurs: Holocaust – nye perspektiver og ny kunnskap

I år markeres det 80 år siden deportasjonen av norske jøder ved DS Donau fra Akershuskaia 26. november 1942. Hvor står undervisningen om Holocaust nå? Kurset baserer seg på oppdatert kunnskap og nyutgitt forskning på folkemordet, og vi ønsker i tillegg å utforske muligheter og eventuelle didaktiske fallgruver ved å inkludere norske romer som offergruppe i vår undervisning om Holocaust. 



 

Svart-hvitt bildet viser en stor bot og siluetter av mennesker i forgrunnen, samt teksten "Holocaust i Norge og i Europa: Nye perspektiver og ny kunnskap"

Foto: Georg Fossum

Sebastian Klein (Falstadsenteret) og Vidar Fredheim Kalsås (Universitetet i Stavanger) vil ha en samtale med Marie Eberson Degnæs (HL-senteret) om hvordan tidsavstand påvirker undervisningen om Holocaust i Norge. Forsker Synne Corell (HL-senteret) vil holde et foredrag om den økonomiske likvidasjonen av de norske jøder, og Vibeke Kieding Banik fra Universitetet i Sørøst-Norge skal holde et innlegg om tidsvitner og påvirkningen av samfunnets kollektive minner om folkemordet. Kurset avsluttes av historiker og formidler Lars Bjørndal-Lien om norske romer og han vil også lede en workshop knyttet til vårt nye undervisningsopplegg om norske romer i forbindelse med Holocaust i Norge.

Kursets innhold retter seg i hovedsak mot lærere i ungdomsskolen og videregående skole, men er også åpent for studenter og andre interesserte. 
 

Kurset er gratis. 

Program og lenke til strømming.

 

 

Arrangør

HL-senteret
Emneord: Lærerkurs, Holocaust, skole, skolen
Publisert 9. sep. 2022 11:39 - Sist endret 30. mai 2023 09:53

Flere arrangementer