Hvordan formidle Holocaust til nye generasjoner?

Velkommen til panelsamtale torsdag 21. april på Voksenåsen konferansehotell: Et møte med forfatterne Jessica Bab Bonde og Joanna Rubin Dranger. Hvordan formidle Holocaust til barn og unge i skjønnlitterære former?

Denne våren er det kommet to tegneserier på norsk som hver på sin måte formidler Holocaust. I Vi kommer snart hjem igjen forteller Jessica Bab Bonde og tegneren Peter Bergting historiene til seks barn som overlevde nazistenes dødsleire. Tegneserien henvender seg til unge lesere, ble nominert til Augustprisen og brukes i undervisningen i svenske skoler. Med sin dokumentarroman Husk oss til livet leverer Joanna Rubin Dranger en ruvende krønike over sin egen jødiske familie. Gjennom tekst og tegninger forsøker hun levere sitt svar på den jødiske bønnen «Husk oss til livet», og gir samtidig et sjeldent tidsbilde av jødisk liv i Sverige, Norge og Europa før og under krigen.

Torsdag 21. april kl. 19 kan du møte begge forfatterne i samtale på Voksenåsen, med HL-senterets direktør Guri Hjeltnes og Benjamin Geissert, undervisningsleder samme sted. Torsdag formiddag er det en workshop på HL-senteret med ungdomsskoleelever, Jessica Bab Bonde og senterets undervisningsavdeling. I workshopen blir elevene kjent med tegneserien og diskuterer tegneserie som sjanger i formidlingen av holocausthistorien.


Kveldsmøtet er gratis og finner sted i vakre omgivelser på Voksenåsen hotell i Ullveien 4. Det blir satt opp buss fra Thon hotell Opera med avgang kl. 18 og med retur etter arrangementet kl. 21. Påmelding til busstur her.

Møtet arrangeres i samarbeid mellom Voksenåsen, HL-senteret og Spartacus forlag. Anna Florén, programsjef ved Voksenåsen, er møteleder.

Publisert 28. mars 2022 12:38 - Sist endret 30. mai 2023 09:53

Flere arrangementer