Khelas - la oss spille!

Få med deg denne forrykende hyllesten til romsk musikk og kultur! Velkommen til familieforestilling med Aleco Ivanovitch (vokal og gitar), Solfrid Molland (vokal, piano og trekkspill) og Hervé Pouliquen​ (vokal, gitar og bass-balalaika).

Kvinne med trekkspill, mann med gitar. Begge ser glade ut, fargerik bakgrunn

Foto: Rikscenen

Det er alltid en begynnelse, en kime, et frø. Av og til så kraftfullt at det ikke lar seg stagge, som en skjebne, eller en sti man ikke kan la være å følge. Gå ikke glipp av denne hyllesten til styrken og spiritualiteten i romenes kultur!

Noe var kanskje bestemt på forhånd da Aleco vokste opp i kulissene på familiens elegante og sagnomsuste kabaretscene i Paris. Blant hvite duker og tunge fløyelsgardiner lærte han musikken han senere skulle spille gjennom Europa, India og Pakistan med sin far, mor, bror og hans bestemor; den legendariske sangeren Raya.

Aleco Ivanovitch – vokal, gitar 
Solfrid Molland – vokal, piano, trekkspill
Hervé Pouliquen​ – vokal, gitar og bass-balalaika
Lene Gravlie – produsent/regi

På et jenterom i Førresfjorden ble også et frø sådd da Solfrid lyttet til morens plater med russisk folkemusikk. Musikken hadde en kraft og en lidenskap som rørte henne dypt, og hun visste at slik ville hun også spille en dag. Og slik ble det. Hun vokste opp med russisk folkemusikk, romske sanger og europeisk kunstmusikk hjemme og har utgitt flere album i samarbeid med romske musikere.

Siden skulle Aleco og Solfrid møtes på en kirketrapp i Oslo. Sammen med Hervé Pouliquen går de til begynnelsen, til det musikalske universet de vokste opp i. Historiene er mange og utrolige, musikken inderlig og intens. Khelas betyr la oss spille på romanés og er en hyllest til styrken og spiritualiteten i romenes musikkultur og til de små og store stiene vi følger i livene våre.

Fri entré! 
Arrangementet er en del av Open House Oslo
 

Bildet kan inneholde: font, materiell egenskap, merke, grafikk, logo.

 

Publisert 27. juni 2023 10:03 - Sist endret 15. sep. 2023 09:40

Flere arrangementer