Den reisende musiker - konsert og hagevandring

Velkommen til hagevandring og konsert i Villa Grandes hage!

Bildet viser en hellebelagt sti i en hage, to musikere og teksten "Konsert og hagevandring, Den reisende musiker", på grønn bakgrunn

Musikere har gjennom historien gjerne levd litt på siden av samfunnet med sin omreisende tilværelse, kanskje til en viss grad beslektet med flyktninger som må finne nye baser for sitt liv når deres opprinnelige bosted ikke er mulig å skape seg et liv på.

Dagens program sentrerer rundt slike skjebner, som har måttet finne sine veier gjennom ulike reiser når politisk eller sosial uro, kanskje også fattigdom har gjort det vanskelig å bli i hjemtraktene.


Henning Kraggerud, fiolin, Petter Richter, gitar. 

Musikk av bl.a Ole Bull, Grieg, Tartini, Bartok, Gismonti og Gardel.

 

Konserten arrangeres i kombinasjon med en vandring i Villa Grandes hage, ledet av landskapsarkitekt Marianne Thomassen. Anlegget rundt Villa Grande er blitt opparbeidet i ulike trinn, og her er mye historie å fortelle. Landskapsarkitekt Marianne Thomassen kjenner hageanlegget godt fra å ha vært involvert i utarbeidelse av skjøtselsplaner og driftsoppfølging sammen med Statsbygg. I hagevandringen vil hun fortelle om tankene bak utformingen av anlegget, hensikten med vegetasjonsbruken og valget av ulike typer planter. Hagens historie og utviklingen av anlegget fra ferdigstilling og fram til i dag vil også være et tema.


Intro til hagen og hagevandringen starter kl. 14:00
Konserten starter ca. kl. 15:00

 

 

Arrangør

HL-senteret
Emneord: Hagevandring, landskapsarkitektur, konsert
Publisert 1. feb. 2023 15:38 - Sist endret 14. juni 2023 15:18

Flere arrangementer