"Det livet du redder, kan være ditt eget". Tekst og musikk inspirert av det gamle Europa

Vi inviterer til en eksklusiv opplevelse med musikere i verdensklasse sammen med forfatteren Levi Henriksen, som leser egne tekster.

 

Illustrasjon med portrettfoto av en ung kvinne og to menn, samt tittelen på arrangementet

Levi Henriksen leser fra sine verk Tolv ord fra Oscar Maier og Snø vil falle over snø som har falt, samt utvalgte dikt.

Catharina Chen (fiolin) og Håvard Gimse (klaver)spiller musikk av bl.a John Williams, Maurice Ravel, Vittorio Monti og Johan Halvorsen.

Billetter kjøper du via lenken nedenfor.

 

Catharina Chen ble utdannet ved Barratt Dues Musikkinstitutt under Alf Richard Kraggerud, en av Nordens mest anerkjente fiolinpedagoger og talentutviklere, og Stephan Barratt-Due. Senere studerte hun med professor Eduard Schmieder i Southern Methodist University i Dallas og Temple University i Philadelphia, hvor hun fullførte sitt kunstnerdiplom og mastergrad. Hun har også arbeidet med professor Miriam FriedMauricio FuksDetlef HahnCamilla WicksArve TellefsenMichael TreeMartin ChalifourAndrew Manze og Emerson-kvartetten. 

Som fiolinist har hun mottatt 1. pris i samtlige norske fiolinkonkurranser, Karolineprisen, og som Norges yngste musiker, den prestisjefylte Oslo bys kunstnerpris i 2004.
 

Håvard Gimse regnes som en av Norges fremste musikere med et bredt og allsidig repertoar. Han er ettertraktet både som solist og som kammermusiker, i tillegg til at flere av Skandinavias beste klassiske artister foretrekker ham som sin akkompagnatør.

Etter sin diplomeksamen ved Hochschule der Künste Berlin under Hans Leygraf i 1995 fortsatte han sine studier med professor Jiri Hlinka i Norge. I 1987 mottok Håvard førsteprisen i Jugend Misiziert Competition, og siden har han mottatt en rekke av de mest prestisjetunge priser i Norge og Skandinavia, blant andre Steinwayprisen i 1995, Griegprisen i 1996 og Sibeliusprisen i 2004. Under Festspillene i Bergen i 2011 ble han sammen med Truls Mørk tildelt Kritikerprisen for sin framførelse av Beethovens samlede cellosonater.
 

Levi Henriksen debuterte i 2002 med novellesamlingen Feber, og fulgte opp året etter med en ny samling fortellinger, Ned, Ned, Ned. I 2004 kom romanen Snø vil falle over snø som har falt, som ble tildelt Bokhandlerprisen. I 2018 ble han tildelt Vidar Sandbeck-prisen for sitt forfatterskap. Han har også blitt tildelt Acerbiprisen, Hedmark fylkes kulturpris og Kongsvinger kommunes kulturpris.

Bare mjuke pakker under treet ble i 2010 filmatisert som Hjem til jul av Bent Hamer.

I tillegg til å være forfatter er han sanger og låtskriver og har siden 2005 utgitt seks album. Den siste plata med Levi Henriksen & Babylon Badlands kom i 2019 og het De utålmodige av hjertet.

 

Arrangør

HL-senteret
Emneord: Konsert, Catharina Chen, Håvard Gimse, Levi Henriksen, poesi, musikk
Publisert 3. feb. 2023 10:33 - Sist endret 30. mai 2023 09:53

Flere arrangementer