Jan Heiret blir ny direktør på HL-senteret

Jan Heiret blir ny direktør ved HL-senteret fra 1. januar 2024.
- Jeg gleder meg, sier Heiret, som kommer fra stillingen som professor i historie ved Universitetet i Bergen.

Jan Heiret er 61 år og har allsidig ledererfaring, blant annet som instituttleder ved Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen i åtte år. Han har hatt en rekke styreverv og har tidligere arbeidet som oppdragsforsker ved Rokkansenteret. 

- Vi er glade for å få Jan Heiret til å lede og videreutvikle HL-senteret og ser fram til et godt samarbeid, sier styreleder ved HL-senteret Harald Korn. - Heiret er både engasjert og engasjerende. Vi ser fram til et godt samarbeid, sier styreleder ved HL-senteret Harald Korn. Heiret etterfølger nåværende direktør Guri Hjeltnes som går av etter tolv år.

HL-senteret fikk 11 søkere da stillingen ble utlyst, og satt i slutten av juni igjen med to gode kandidater. Etter en siste rundt fikk Jan Heiret tilbud om stillingen som ny direktør ved HL-Senteret.  - Jan Heiret har arbeidet med sentrale emner innen HL-senterets brede mandat, er både engasjert og engasjerende, og har visjoner for årene framover, sier Korn. 

I tillegg til sin brede ledererfaring, har Heiret undervist og veiledet på faglige felt med relevans for Heirets kommende arbeid som direktør. Han har vært en aktiv formidler og foredragsholder både i faglige sammenhenger og for den interesserte offentlighet. Jan Heiret har også markert seg ved å analysere den faglige debatten etter utgivelsen av Marte Michelets bok Hva visste hjemmefronten. Heiret har i mange år også deltatt i, og ledet, forskningsprosjekter på høyt nivå, med internasjonal kontaktflate.

- Å lede et av landets viktigste forsknings- og formidlingssentre er en spennende og krevende utfordring. Jeg gleder meg. Jeg er imponert over det store arbeidet som HL-senterets stab utfører og over den posisjon HL-senteret har i offentligheten," sier Jan Heiret.

Å lede et av landets viktigste forsknings- og formidlingssentre er en spennende og krevende utfordring. Jeg gleder meg.

Jan Heiret er ansatt for en åremålsperiode på seks år fra 1. januar 2024 og etterfølger Guri Hjeltnes som har sittet i to perioder og vært direktør i for HL-senteret siden 2012. Hjeltnes vil bistå Heiret i en overgangsperiode fram til mars 2024.

Publisert 5. sep. 2023 08:38 - Sist endret 7. sep. 2023 08:39