Rasisme i Norge – et nytt fast undervisningstilbud for 5.-7. trinn

HL-senterets undervisningsavdeling ønsker velkommen til et nytt lærerikt og interaktivt undervisningsopplegg for klasser på mellomtrinnet. Opplegget tar utgangspunkt i U/Synlig - hverdagsrasisme i Norge, en utstilling hvor rasisme og hverdagsrasisme belyses og utforskes fra ulike perspektiver.

To jenter som sitter og fletter tråder.

Foto: Lars Opstad

– Et undervisningsbesøk innebærer at elevene skal lytte til forskere, undersøke historiske hendelser og få innblikk i erfaringsfortellinger fra de av oss som opplever rasisme, sier koordinator for mellomtrinnstilbudet, Hanne Krystad.

Videre trekker hun frem at klassene får utforske former for antirasistisk handlingskompetanse gjennom praktisk-estetiske oppgaver. – I læreplanens overordnede del er det fastslått at elever skal få oppleve skaperglede og engasjement. Undervisningsopplegget vårt forsøker å skape rom for dette.

Elevene skal lage egne antirasistiske uttrykk og får valget om å ha det med seg hjem eller henge det opp i utstillingen som en form for samskaping. 
Jente strekker armen opp langs en vegg med hestehoder med fletter

HL-senteret kan også tilby gratis busstransport for barneskoler i Oslo med støtte fra Eckbos Legat. Dette gjør det enklere for barneskoler fra hele byen å delta i undervisningen. – Vi ønsker å bidra til at barneskoler som ikke tidligere har besøkt HL-senteret på grunn av økonomi eller praktiske utfordringer får lik mulighet til å øke elevenes bevissthet om hverdagsrasisme og antirasisme, sier styreleder Richard Arnesen.

Opplegget tilbys onsdager og torsdager, og varer i 2,5 time. Det er mulig å booke et besøk for skoleåret 2024/25 allerede nå. Du kan lese mer under «Rasisme i Norge» her.

 

Foto: Lars Opstad

Publisert 20. juni 2024 15:25 - Sist endret 20. juni 2024 15:25