2021

 

 

Tidligere

Tid og sted: , HL-senteret

Holocaust er kommet på timeplanen med fagfornyelsen. Men hvordan undervise om folkemordet? Dette lærerkurset tar opp ulike aspekter og vil samtidig presentere undervisningsopplegg som er tilpasset skolens kompetansemål.

Kurset spør særlig om hvordan vi fremmer kritisk og reflektert tenkning om Holocaust ved help av kildearbeid, og vil samtidig fokusere på hvordan lokale perspektiver kan hjelpe elevene til å forstå hvordan folkemordet kunne finne sted. Det er delvis basert på International Holocaust Remembrance Alliances nye veiledning om undervisning om Holocaust. Denne veiledningen vil også bli delt ut på kurset.

 

Påmelding gjøres her. Kurset arrangeres i samarbeid med Falstadsenteret og er gratis.

Tid og sted: , HL-senteret

Daglig omgir vi oss med statuer, bygninger, kunstverk og gatenavn som referer til historiske personer eller hendelser. De er offentlige uttrykk for hva vi mener er viktig å minnes, og er med på å forme vår oppfatning om fortiden. Samtidig er ikke forståelsen av dem hugget i stein – fortidens helter kan bli framtidens overgripere. Minnekultur kan også være et utrykk for det vonde, brutale og ubegripelige – historisk hendelser mange ikke ønsker å omgi seg med i sin hverdag eller sitt nærmiljø.

Tid og sted: , Falstadsenteret

Hvordan fremmer vi kritisk og reflektert tenkning om Holocaust og utvikler egne og elevenes evner til å møte benektelse og forvrengning av Holocaust?

Tid og sted: , digitalt

Hvordan skal vi håndtere slike temaer og spørsmål i historieundervisningen i klasserommet? Hva er egentlig et kontroversielt tema, når kan det være omstridt og for hvem? Hvordan påvirker det undervisningen vår, men hvordan kan det også engasjere elevene?