Romer i Norge, antisiganisme og formidling

HL-senteret inviterer til lærerkurs om den romske minoritetens historie, tradisjoner og liv i Norge i dag. Kurset er et samarbeid med Romano kher - Romsk kultur- og ressurssenter.

Mange barn rundt et bord, som baker kaker

Foto: Romano kher - Romsk kultur- og ressurssenter

Tema for kurset er blant annet hvordan vi kan styrke romske stemmer i undervisning og formidling om denne sammensatte gruppens erfaringer. 

Kurset tar utgangspunkt i tverrfaglige kompetansemål etter 7. trinn, og er et tilbud til lærere på 5. -  7. trinn. Lærere på ungdomsskolen og andre interesserte er også velkommen til å delta.

Programmet vil gi faglig påfyll, diskusjoner om undervisningspraksis og dialog med representanter fra romske miljøer.
 


Lærerkurset foregår på Romano kher, Ryenstubben 2, 0679 Oslo. Lokalet ligger i underetasjen, inngang på baksiden av bygget.

 

En utsatt minoritet

Romer er en sammensatt minoritetsgruppe som opplever fordommer og diskriminering i Norge i dag. Antisiganismen kommer til uttrykk i ulike samfunnsarenaer og på ulike måter - også i skoleverket. Det vitner om manglende kunnskap og forståelse om den mangfoldige gruppas historie og erfaringer. Skolen kan bli et sted hvor romske tradisjoner og stemmer får større plass.

Det er mulig å delta digitalt. Lenke sendes ut til påmeldte i forkant av kurset. Både fysisk og digital deltakelse i lærerkurset krever påmelding, og evt. avmelding dersom noe skulle endre seg. Kurset er gratis og inkluderer lunsj. 

Program

Påmelding

Emneord: Lærerkurs, rom, romer, romano kher
Publisert 23. aug. 2023 10:34 - Sist endret 26. sep. 2023 11:08

Flere arrangementer