Lærerkurs: Undervisning om rasisme og antirasisme på barneskolen

Onsdag 23. oktober inviterer undervisningsavdelingen til et nytt lærerkurs om rasisme og antirasisme. Kurset finner sted i møtelokalene til Interkulturelt museum på Grønland. Dørene åpner 13.30, og det blir en god og enkel matservering før programstart kl. 14.00.

I læreplanens overordnede del slås det fast at "skolen skal fremme demokratiske verdier og holdninger som motvekt mot fordommer og diskriminering". Hvordan ser dette ut i praksis, hvor går grensene for elevenes ytringer i klasserommet? Hva er kjennetegn på god undervisning om rasisme?

Seks personer i diskusjon rundt et bord med post-it lapper foran seg.

Foto: Ingeborg Katarina Vea, HL-senteret

Lærerkurset inngår i HL-senterets satsingsprosjekt overfor yngre målgrupper, og programinnholdet retter seg særlig mot lærere og skoleledere som jobber på små- og mellomtrinnet. Vi ser frem til en engasjerende kursdag med faglige innlegg fra Warsame Abdullahi Ali (daglig leder i Flexid), Sara Blikstad Nyegaard (stipendiat ved HL-senteret) og en panelsamtale ledet av Daniel Ansari (formidler på HL-senteret og Dembra-veileder). Formidlere fra HL-senteret vil også gjennomføre en workshop som bygger på nytt læringsmateriell utviklet for våre yngre målgrupper - med utgangspunkt i HL-senterets utstilling U/Synlig: Hverdagsrasisme i Norge.

Fullt program og informasjon om bidragsytere kommer!

Deltakelse på kurset er gratis, og vil også være tilgjengelig digitalt. Følg lenken under for en bindende påmelding. Dersom du blir forhindret til å delta ber vi deg gi oss beskjed i forkant. 

Vel møtt!

Påmelding

Program

Presentasjon av bidragsyterne

 

 

Publisert 12. aug. 2024 15:52 - Sist endret 21. aug. 2024 11:25

Flere arrangementer